Posts

Showing posts from April, 2005

Apro Pos St. Malachy..

Profetiene lever fremdeles .. Så hva kom først - høna eller egget, eller profetien eller navnet ;-) Uansett - må bare få skrevet den boka..

Verdens rikeste land..

Det er ikke det at Bawer ikke har et par poenger i sin artikkel om norsk "fattigdom" i New York Times . Men; - hvordan kan tall fra og om EU og USA brukes som belegg for den påståtte norske fattigdommen? Dette er da langt fra korrekt kildebruk! - hvorfor skal et kulturelt fenomen, som matpakke, betraktes som et "tegn på fattigdom"? - hvor kommer påstandene om dårlige biler og gamle møbler fra? En synsing som er totalt uten belegg i artikkelen forøvrig! Når det så gjelder nordmenns omtale av Norge som "verdens rikeste land", stiller han helt klart et par velplasserte spørsmål, i forhold til den offentlige fattigdommen i landet. For om rikdom er penger i fond eller god standard på offentlige tjenester, kan være et nyttig spørsmål å stille.

Enden er nær..

...for Roma.' Ihvertfall ifølge St. Malachy. Denne mannen fra har forutsett paver siden 1100-tallet, og med forbøffende nøyaktighet. Ifølge han er Johannes Paul II den tredje siste paven, som han kalte "De Labore Solis". Pave Johannes Paul ble født under en solformørkelse. Når han begrave på fredag, er det igjen solformørkelse. Etter de to neste pavene, skal Roma ødelegges, og dommeren skal dømme folket.. Dette var litt skummelt. Nå er ikke jeg den som tror for mye på profetier, men kanskje det hadde vært greit planlegge den Romaturen i nærmeste fremtid - så man er sikker på at den blir noe av ;-)

Kulogikk

Fordi jeg liker enkel framstillinger.. (Og kanskje fordi min nye misjon i livet visstnok ser ut til å bli å opplyse folket..) Kulogikk Og ellers - visdom fra en klok mann som alle burde høre: (er visst i dyrehjørnet idag..) There are two means of refuge from the misery of life -- music and cats. - Albert Schweizer