Posts

Showing posts from March, 2005

"Det er typisk norsk...

...å være god", sa Gro Harlem Brundtland i sin tid. Det kan så være. Underet er hvor det hele kommer fra å være god. Det er i min erfaring også typisk norsk å ikke unne "de gode " å være gode. Tenk om man selv ville framstå som middelmådig i forhold.. Fryktligere kunne det kanskje neppe bli? Det som kanskje er mest bekymringsverdig, er at hele indoktrinerngen av janteloven begynner allerde i skolen. La oss kalle det "taperkultur".. Observerte det selv, i løpet av min lille gjesteopptreden som lærer nettopp. Min elev - la oss kalle han "Ole", var et fryktelig problembarn: Han har et høyt faglig engasjement, og meget gode evner. Blant annet har han evnen til å trekke konklusjoner på bakgrunn av og utover det han lærer gjennom undervisningen. Ole er utadvendt, og våger å henvende seg til andre elever uavhengig av ”sosiale koder”. Han er også populær nok. Sjarme, bekymringsløshet, mange klovnestreker og mye liv gir han en viss status. Men han krever mye o

For mye av "det gode"

Egentlig skulle jeg kanskje brukt dagen til å skrive et eller annet om Kents nye cd her. Etter to dagers gjennomhøring, er jeg fullstendig fascinert (som alltid). Musikken er fengende, tekstene er vakre.. Vil bare meddele alle at Du & jag Döden er skikkelig verdt å ha! Det ble den kortfattede versjonen, ettersom jeg faktisk har langt mer å si om dagens meget grafiske nettutgave av Dagbladet. Idag morges, var førsteoppslaget henging i Irak over hele skjermen. Historien er mer enn motbydelig nok. Det var ikke nødvendig å sette inn tre detaljerte bilder! Et hadde vært mer enn nok. Senere kom bildene av den voldelige USA-baserte gjengen, som banker sine egne som en opptaksprøve (og det er vel bare begynnelsen). Spesielt kunne jeg gjerne vært foruten video av det hele. Nå må jeg innrømme at jeg ikke så på videoen, men jeg er ganske sikker på at jeg fikk med meg historien uansett. Historien i seg selv er mer enn viktig nok å fortelle. Ser ingen grunn til at den ikke burde vært fortalt.

Vannskader..

Kan noen fortelle meg hvorfor jeg har fått en pus som tror at vannskålen er kattebad? Og hvorfor i all verden han har mest lyst til å rulle seg rundt i dusjen når det er vått på gulvet? Jeg har forsøkt å fortelle han at katter skal hate vann, men da ser han bare rart på meg.. Og bare en ting til.. Hvorfor velger Indiska å åpne butikk i Oslo akkurat den måneden jeg ikke har penger? jeg vil jo ha alt der..

Kinasjakk

Mulig det er et spill for bestemor/bestefar. Mulig det til og med blir kjedelig i lengden, men tross alt, det er kinasjakk ! Hurra for kinasjakk :-) Det gjør verden litt bedre. det, i likhet med lesende meksikanske politimenn . Jeg er ikke helt sikker på om det vil hjelpe, og for hva det så skulle hjelpe. De er ihvertfall søte, dessuten er jeg sikker på at Cervantes og St-Exupéry smiler stort (om enn i kosmisk forstand..). Tja.. Det var bar noen av de tingene som var bra i verden.. I likhet med at solen skinte da jeg stod opp imorges og mye mer :-)